Redactie lokaal 0 reactie(s) wo 01 december 2021, 20:59

Wint Feyenoord dit jaar de TOTO KNVB Beker?

Laatste update: 1 jaar geleden

Het speelschema van Feyenoord oogt bijzonder druk. Zo is Feyenoord niet alleen actief in de Eredivisie, maar speelt het ook Europees voetbal en treedt het aan in de TOTO KNVB Beker. Volgens aanbieders van sportweddenschappen is Feyenoord een kanshebber voor eindwinst in zowel de Eredivisie als de Conference League, terwijl de ploeg uit Rotterdam ook nog eens een goede kans maakt om de Toto KNVB Beker te winnen.

Feyenoord treedt meteen aan in de tweede ronde
In de eerste ronde van de TOTO KNVB Beker kwam Feyenoord niet aan de bak. Net als Ajax, AZ, PSV en Vitesse was Feyenoord vanwege de Europese verplichtingen van de eerste ronde vrijgesteld. Hierdoor stroomt het pas vanaf de tweede ronde de bekercompetitie in. Op 14 december zal Feyenoord zo zijn eerste bekerwedstrijd van dit seizoen spelen. Daarin zal het korte metten moeten maken met FC Twente, de voetbalclub uit Enschede.

De Tukkers spelen sinds het seizoen 2020/2021 opnieuw in de Eredivisie. In de eerste ronde van de KNVB Beker legde de amateurvoetbalvereniging SV O.S.S.’20 hen alvast het vuur aan de schenen. Het werd toen 0-2 in het Frans Heesenstadion, na onder meer een late goal van Ramiz Zerrouki. FC Twente had zoals verwacht het merendeel van het balbezit en liet maar liefst negentien schoten optekenen, maar kwam moeilijk tot scoren. In de Eredivisie houdt FC Twente zich in de middenmoot op. Het verloor recent nog zwaar van PSV, maar in De Grolsch Veste wist het wel een 1-1-gelijkspel te behalen in de wedstrijd tegen Ajax.

Bookmakers verwachten een overwinning voor Feyenoord
Voor Feyenoord zitten de statistieken in ieder geval wel mee. Van de 114 duels tegen FC Twente won Feyenoord er 44,7% en eindigde 31,6% van de wedstrijden in een gelijkspel. Slechts 27 keer (23,7%) werd er verloren. In uitwedstrijden heeft Feyenoord het zonder het thuisvoordeel doorgaans wel iets moeilijker in dit onderlinge duel. Thuis behaalt Feyenoord gemiddeld 2 punten tegen FC Twente, terwijl dit uit ‘slechts’ 1,3 is. Toch is Feyenoord wel degelijk de favoriet en verwacht niemand een herhaling van het scenario van het seizoen 1988/1989, toen Feyenoord op het veld van FC Twente met 6-1 ging verliezen.

Feyenoord maakt veel kans op bekerwinst
Bookmakers bestempelen Feyenoord als de favoriet in de wedstrijd tegen FC Twente. Net als Ajax en PSV mag Feyenoord zich zelfs tot de grote favorieten voor de bekerwinst rekenen. Toch rekenen de Rotterdammers zich maar beter nog niet rijk, want FC Twente is een echte cupfighter. En de afgelopen jaren hebben ploegen als PEC Zwolle, FC Groningen en Vitesse al bewezen dat het niet altijd de ploegen met de sterkste selecties zijn die uiteindelijk de beker in ontvangst mogen nemen.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Rotterdam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Rotterdam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Liever geen cookies voor gepersonaliseerde advertenties? Ga naar onze Privacy pagina en pas je keuze aan.