Redactie misdaad 0 reactie(s) vr 24 februari 2023, 11:59

Vuurwapen uit sloot opgedoken, vier mannen aangehouden

ROTTERDAM – Als je ’s avonds op een lege kruising met je auto stil gaat staan val je op. En nog meer als je er snel vandoor gaat wanneer agenten je daarop willen aanspreken. Donderdagavond rond 20.00 uur hielden agenten vier mannen aan, van wie er drie uit de auto waren gesprongen en wegrenden toen ze zich klem hadden gereden op de Odessastraat. In de auto lag een grote hoeveelheid contant geld. Even verderop werd een patroonhouder met munitie gevonden. Op aanwijzing van cameratoezicht doken politieduikers een vuurwapen op dat een van hen vermoedelijk op zijn vlucht in een sloot had gegooid. De Rotterdammers zitten vast.

De auto met de vier mannen stond stil op de kruising van de Evenaar en de Grote Beer in Rotterdam-Oost. Toen de politieauto bij het voertuig aankwam, trok die op en reed weg in de richting van de doodlopende Odessastraat. Toen ze niet verder konden, stapten drie van de vier inzittenden uit en renden weg. Een van hen, een Rotterdammer van 42, kon direct worden aangehouden, evenals de 39-jarige bestuurder. Bij een blik in de auto viel direct een grote stapel geld op.

Kort na de aanhouding werden de agenten gewenkt door een omstander. Enkele meters verderop op de Varnasingel bleek een patroonhouder met munitie te liggen, die in beslag is genomen voor sporenonderzoek.

Agenten die in de omgeving zochten naar de wegrennende mannen, hielden op de Watermanweg een 35-jarige Rotterdammer aan. Via Cameratoezicht was gezien dat deze man op zijn vlucht iets in de sloot van de Varnasingel gooien. Duikers van het Arrestatieteam gingen de sloot in en haalden een vuurwapen boven water. Ook dat wapen is veiliggesteld.

De vierde verdachte, een 41-jarige man, werd niet veel later aangehouden op het Stadsplein in Capelle.

Het geld is in beslag genomen, het gaat om duizenden euro’s. Het onderzoek loopt.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Rotterdam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Rotterdam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.