Logo 112Rotterdam

Redactie misdaad 0 reactie(s) vr 21 januari 2022, 18:47

Vuurwapen gevonden bij inval illegaal gokpand in Kralingen-Crooswijk

Laatst bijgewerkt: vrijdag 18:47 uur
ROTTERDAM – In de vroege ochtend van woensdag 19 januari viel de politie een pand aan de Brugwachter in Kralingen-Crooswijk binnen vanwege vermoedens van illegaal gokken. Naast ruim 6000 euro werd in het pand ook een vuurwapen gevonden. Vier mannen zijn aangehouden. Een man zit nog vast.

Via Meld Misdaad Anoniem kreeg de politie een anonieme tip dat er in een pand aan de Brugwachter illegaal gegokt zou worden. Uit onderzoek bleek er daadwerkelijk gegokt te worden. Daarop gingen agenten het pand binnen. Binnen werd ook een vuurwapen gevonden. De vier aanwezige mannen zijn aangehouden. Het gaat om twee Rotterdammers van 28 en 31 jaar, een 34-jarige man uit Gouda en een 33-jarige man zonder bekend adres. Drie van hen zijn inmiddels heen gezonden. De 33-jarige man is vandaag voorgeleid en blijft 14 dagen langer vast zitten.

Illegaal gokken
Bij illegaal gokken is sprake van oneerlijke concurrentie ten aanzien van bedrijven die wel een vergunning hebben en allerlei regels moeten naleven, bijvoorbeeld om kansspelverslaving bij klanten te voorkomen. Daarbij zijn plekken waar illegaal gegokt wordt een broedplaats voor criminaliteit en is daar gelegenheid om crimineel geld wit te wassen. Daarom bundelen politie, gemeente, FIOD en de Belastingdienst de krachten om dit fenomeen aan te pakken. Ook uw waarneming kan daarbij waardevol zijn. Heeft u het vermoeden dat ergens illegaal gegokt wordt? Bel 112 als elke seconde telt of 0900-8844 als er geen spoed is. Anoniem melden kan via 0800-7000.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Rotterdam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Rotterdam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.