Redactie partnerbijdrage 0 reactie(s) ma 20 juni 2022, 16:32

Vormen van fysio

Op het moment dat je last hebt van je lichaam, kan het handig zijn om hier hulp bij te zoeken. Als je op zoek bent naar hulp bij fysieke klachten, is de kans groot dat je naar een fysiotherapeut gestuurd wordt. Dit komt omdat deze je hier het beste bij kan helpen. Vooral bij klachten aan spieren en gewrichten kan een fysiotherapeut goed helpen. Echter is het hierbij wel belangrijk om te weten welke vorm van fysio je voor gaat. Er zijn namelijk een aantal vormen waar je voor kunt gaan.

De traditionele fysio

Als je naar fysio op zoek bent, is de kans groot dat je te maken krijgt met de traditionele fysio. Hier beginnen ze namelijk met je helpen. Zo is de kans aanwezig dat je voor fysiotherapie Dokkum gaat. Door hiervoor te gaan, is het mogelijk om te onderzoeken waar de klachten vandaan komen. Door te weten waar de klachten vandaan komen, is het mogelijk om een plan op te stellen om te voorkomen dat de klachten zich nog verder uitbreiden. Hierbij kan er ook gekeken worden op welke manier je het beste geholpen kan worden. Hierdoor kun je ook geholpen worden op een andere manier van fysio.

Hulp bij klachten aan spieren

Op het moment dat je klachten aan je spieren hebt, kan het vervelend zijn om te bewegen of andere dingen te doen. Daarom kan het verstandig zijn om hier de juiste hulp bij te krijgen. Eén van de mogelijkheden die je hebt als het gaat om hulp bij klachten aan je spieren, is dry needling Leeuwarden. Dit is een techniek die de laatste tijd steeds vaker toegepast wordt.

Dry needling lijkt een beetje op acupunctuur. Het verschil tussen deze twee is echter dat dry needling zonder vloeistof gedaan worden. Door de naalden op specifieke punten op het lichaam te plaatsen, is het mogelijk om uiteindelijk minder last te krijgen van je spieren. Deze speciale drukpunten kunnen namelijk een positief effect hebben op je spieren. Echter is het hierbij wel belangrijk om dit door een professional te laten doen. Deze weet namelijk wat hij of zij aan het doen is.

Hulp bij klachten aan gewrichten

Op het moment dat je last hebt van je gewrichten, kan dit een vervelende situatie zijn. Een normale fysiotherapeut kan je hier namelijk niet altijd bij helpen. Gelukkig is het ook mogelijk om voor manuele therapie Franeker te gaan. Op die manier is het namelijk mogelijk om de klachten op een effectieve manier te behandelen.

Bij manuele therapie wordt er gekeken naar de manier waarop de gewrichten staan. Soms kan het nodig zijn om deze te corrigeren. Op die manier is het mogelijk om de gewrichten op de juiste manier neer te zetten. Om dit op de juiste manier te doen is het belangrijk voor de manuele therapeut om de juiste punten uit te kiezen om druk uit te oefenen. Door dit op de juiste plekken te doen, is het mogelijk om klachten op te lossen.

Deel dit artikel

Reacties

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Ook interessant

Weersverwachting Rotterdam

Volg ons

Volg ons

0
Wat vind jij? Laat een reactie achter!x
()
x