Redactie zakelijk 0 reactie(s) ma 21 februari 2022, 5:10

Toe aan vakantie? Eindelijk is het zover

Wanneer de lente eraan komt, het zonnetje schijnt, de temperaturen langzaam oplopen en de vogels weer beginnen met fluiten dan krijg ik meteen dat vakantiegevoel. Kriebels in mijn buik, het liefst zou ik meteen mijn tas inpakken en vertrekken. De waddeneilanden zijn één van mijn favoriete vakantiebestemmingen. Heerlijk er even tussenuit in eigen land en toch even helemaal weg zijn. Het liefst boek ik een vakantiehuisje. Caravans, tenten en campers zijn niet echt mijn ding. Ik vind het heerlijk om een vakantiehuisje te ontdekken, wat zit er achter elke deur? Tijdens mijn laatste vakantie had ik zelfs een huisje met jacuzzi, zo luxe!

Veiligheid op vakantie
Wanneer je op vakantie gaat dan denk je aan honderden dingen. Welke tas of tassen neem ik mee, welke kleding en schoenen kies ik, welke verzorgingsproducten en accessoires moet ik niet vergeten en zo zijn er nog meer van die dingen waar je aan denkt wanneer je op vakantie gaat. Heb je ooit stil gestaan bij de veiligheid? Wat gebeurt er wanneer er bijvoorbeeld brand uitbreekt? Het zijn dingen waar je natuurlijk niet graag over na wilt denken en die, gelukkig, waarschijnlijk ook nooit gaan gebeuren. Gelukkig hoef je hier ook niet bij stil te staan, want naast dat je natuurlijk een eigen verantwoordelijkheid hebt en zelf goed op moet letten bij wat je doet, zijn er verschillende regels en richtlijnen waar vakantieparken zich aan moeten houden met betrekking tot de veiligheid op hun vakantiepark. Jij hoeft je dus nergens zorgen om te maken en kunt heerlijk genieten van je vakantie! Een rookmelder en branddeken moeten verplicht in alle huisjes aanwezig zijn. In de horeca moeten bijvoorbeeld brandblussers aanwezig zijn en vluchtroutes bekend zijn. 

Vakantie op Texel
Nu je weet dat je met een gerust gevoel op vakantie kunt gaan en dat de veiligheid in de huisjes en op het vakantiepark goed geregeld is, kun je vertrekken. Zoals ik al zei ben ik gek op een waddeneilanden vakantie. Een Texel huisje huren is een super leuk idee voor een vakantie. Hieronder geef ik je een aantal ideeën voor leuke activiteiten die je tijdens je vakantie op Texel kunt doen:

  • Een bezoekje aan de vuurtoren staat voor mij toch echt op nummer één, durf jij helemaal naar boven te klimmen? 
  • Een bezoekje aan de Texelse bierbrouwerij is ook altijd leuk, of je nou een echte kenner bent, er één wilt worden of dat je gewoon een bierliefhebber bent.
  • Een rit met een huifkar is een leuke manier om het eiland te verkennen. Leuk voor jong en oud!
  • Wat dacht je van een bezoekje aan een boerderij? De zelfgemaakte producten verkopen ze daar ook.
  • Hou jij van kaas? Dan is het maken van jouw eigen kaas misschien ook wel iets voor jou.
  • Hou jij meer van fruit en bloemen? Dan kun je je eigen fruit en bloemen gaan plukken.

Daarnaast zijn er nog super veel andere leuke dingen te doen, duik het internet op voor inspiratie of vraag de bewoners van het eiland naar hun ultieme aanraders. Een fijne vakantie toegewenst!

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Rotterdam

Volg ons

Volg ons