Redactie gemeentebericht 0 reactie(s) do 04 november 2021, 16:52

Schotse Hooglanders naar Eiland van Brienenoord

Laatste update: 1 jaar geleden

ROTTERDAM – Het Eiland van Brienenoord heeft drie nieuwe koeien. De dames zijn vorig jaar in onze eigen kuddes geboren. Ondertussen zijn de dieren bijna volwassen en hebben hun moeders weer nieuwe kleintjes. Het is dus tijd om te verhuizen.

Tot de winter van 2019-2020 woonde er een kudde Schotse Hooglanders op het Eiland van Brienenoord. Door de werkzaamheden is het eiland bijna twee jaar ‘Hooglanderloos’ geweest. In november verwelkomen we drie nieuwe jongedames die ons helpen bij het dagelijks onderhoud van het eiland.

Twee koeien zijn geboren in het Schiebroekse Park en de derde in het Oudelandse Park in Hoogvliet.

Veilige haven voor de nieuwkomers
Op het eiland van Brienenoord is een prachtige houten kraal gemaakt vlakbij de buitenplaats waar ze, als het nodig is, gevangen kunnen worden voor eventueel onderzoek door de dierenarts of als ze gaan verhuizen. Deze nieuwe kraal is een veilige haven voor de dieren.

Denk om je eigen veiligheid
Schotse Hooglander zijn prachtige dieren om te zien en heel schattig, maar pas altijd op. Blijf op gepaste afstand staan. Aai ze niet. Voer ze niet, maar geniet! Laat ze lekker wennen en zich het gebied eigen maken. Jaag ze niet op. Dan hebben we er allemaal plezier van.

De koeien lopen alleen aan de kant van de Van Brienenoordbrug. In het andere gedeelte van het eiland lopen geen Schotse Hooglanders.

Waarom heeft de gemeente Hooglanders?
De Gemeente Rotterdam heeft een stuk of twintig Schotse Hooglanders. Deze runderen helpen bij het dagelijks onderhoud van een aantal parken. Ze houden het gras kort, ze eten jonge boompjes zodat het gebied niet helemaal dichtgroeit. Doordat ze ook poepen zorgen ze meteen voor mest voor de bomen en planten.

Bron: Gemeente Rotterdam

Deel dit artikel

Video

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Rotterdam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Rotterdam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Liever geen cookies voor gepersonaliseerde advertenties? Ga naar onze Privacy pagina en pas je keuze aan.