Redactie algemeen 0 reactie(s) ma 16 januari 2017, 17:41

Rotterdamse inbrekers op heterdaad betrapt

Laatst bijgewerkt: dinsdag 08:26 uur

ROTTERDAM – Drie inbrekers van een woning aan de Rotterdamse Voorde zijn zaterdagavond aangehouden door een mooie samenwerking van een alerte getuige, beveiligers, gemeentelijke handhaving en agenten.

Een buurtbewoner zag een paar jongens in een tuin lopen en het was wel duidelijk dat ze daar niet woonden. De politie werd gebeld. De jongens hadden kennelijk door dat ze gesnapt waren en gingen er vandoor via een brandgang.

Hun spurt viel op bij sureveillerende beveiligers, die in de wintermaanden de wijk extra in de gaten houden. Ze volgden de mannen richting de Weipoort, een hangplek voor jongeren. Daar sloten ze zich aan bij een aantal andere jongeren die daar al stonden. Bij het zien van de beveiligers stoof de groep uiteen. Twee van de vermoedelijke inbrekers renden richting de Groene Hilledijk.

Vijf anderen gingen richting de Maarland. Agenten waren inmiddels ook ter plaatse, net als medewerkers van gemeentelijke handhaving. Na enige tijd kwamen een aantal van weggerende jongens weer bij elkaar en gingen een woning in de buurt binnen.

Drie van hen (Roterdammers van 2×17 en 1×16) werden aangehouden op verdenking van de inbraak. Bij de woning aan de Voorde bleek inderdaad ingebroken te zijn. Een ruit van een raam was ingegooid.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Rotterdam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Rotterdam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.