Logo 112Rotterdam

Redactie misdaad 0 reactie(s) za 09 september 2023, 16:04

Rotterdammer (29) aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij steekincident Marokko

ROTTERDAM – De politie heeft op zaterdag 9 september een 29-jarige man uit Rotterdam aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij het dodelijk steekincident op een andere Rotterdammer in Marokko eind juli van dit jaar. Vermoedelijk als gevolg van dit steekincident vond tot twee keer toe een explosie plaats bij een woning op de Rembrandtstraat.

Twee explosies

In de nacht van 3 op 4 augustus ging voor het eerst een explosief af bij een woning op de Rembrandtstraat in Rotterdam. Twee mannen, een 23-jarige man uit Spijkenisse en een 24-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats werden aangehouden. Deze verdachten zitten nog vast.

In de nacht van 4 op 5 september was dezelfde woning opnieuw het doelwit van een explosie. Opnieuw raakte niemand gewond. Voor deze explosie zijn nog geen aanhoudingen verricht.

Dodelijk steekincident

In het onderzoek naar de golf aan explosies in Rotterdam, stuitten rechercheurs op aanwijzingen dat er een verband bestaat tussen de explosies op de Rembrandtstraat en het dodelijk steekincident in Marokko eind juli. Hierbij kwam een Rotterdammer om het leven. Een Team Grootschalige Opsporing (TGO) startte op basis van de link tussen deze incidenten een onderzoek onder leiding van het Openbaar Ministerie. Op 9 september is de 29-jarige verdachte aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij het steekincident.

Getuigen gezocht

De politie is op zoek naar getuigen die meer weten over de explosies van 4 augustus en 5 september. Heeft u informatie of tips en dit nog niet gedeeld met de politie? Neem dan contact op via 0900-8844.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Rotterdam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Rotterdam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.