Logo 112Rotterdam

Redactie algemeen 0 reactie(s) vr 22 oktober 2021, 17:47

Rondtrekkende verdachte van winkeldiefstal bij meer dan twintig drogisterijen aangehouden

SCHIPHOL – De politie heeft vrijdagmiddag 22 oktober op de A4 ter hoogte van Schiphol een 25-jarige man uit Roemenië met toestemming van de officier van justitie buiten heterdaad aangehouden. De man wordt verdacht van winkeldiefstallen bij meer dan twintig drogisterijen verspreid over Nederland.

Bij een controle van een voertuig werd de bestuurder, die al eens eerder is aangehouden voor winkeldiefstal, herkend door een politiemedewerker van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid. In het voertuig is een geprepareerde tas aangetroffen. Zulke tassen worden vaak gebruikt om de beveiligingspoortjes in winkels niet te laten alarmeren.

Mobiel banditisme
Het lijk erop dat de man zich schuldig heeft gemaakt aan ‘mobiel banditisme’. De aanpak van mobiel banditisme staat hoog op de prioriteitenlijst van de politie. De term mobiel banditisme wordt gebruikt voor rondtrekkende internationale dadergroepen die, in wisselende samenstelling, verschillende vormen van vermogenscriminaliteit plegen zoals diefstallen, inbraken, overvallen en oplichting. Om onder de radar te blijven verwisselen ze veelvuldig van voertuig. Ze maken daarom veel gebruik van huurvoertuigen en verblijven op vakantieparken.

De man zit vast voor verhoor en de politie doet verder onderzoek.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Rotterdam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Rotterdam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.