Logo 112Rotterdam

Redactie algemeen 0 reactie(s) di 03 augustus 2021, 19:33

Politie lost waarschuwingsschoten bij aanhouding in Rotterdam

Laatst bijgewerkt: dinsdag 17 aug 2021 om 08:57 uur

ROTTERDAM – Bij de aanhouding van twee vechtersbazen hebben agenten van de politie in Rotterdam waarschuwingsschoten moeten lossen. Twee mannen zouden over en weer gestoken hebben en luisterden niet naar de aanwijzingen van agenten. 

Op 2 augustus kreeg de politie rond 17.30 uur de melding van een vechtpartij in Wijkpark het Oude Westen in Rotterdam, waarbij over en weer gestoken zou zijn. Toen agenten daar kwamen zagen zij een man wegfietsen van wie al meteen duidelijk was dat hij mogelijk bij de vechtpartij betrokken was. Deze 31-jarige man uit Ter Apel reed weg met een agent op de fiets achter hem aan. De agent riep meerdere malen tegen de man te stoppen en af te stappen, wat hij niet deed. De agent besloot zijn dienstwapen te trekken en vuurde uiteindelijk twee keer een waarschuwingsschot. Niemand werd geraakt. Uiteindelijk kwam de man op de Kogelvangerstraat te val en kon door de agent alsnog gearresteerd worden.

Tweede aanhouding
De andere verdachte was ook het park uitgegaan, maar dan te voet. Een agent zag hem op het Gerrit Sterkmanplein lopen. De man voldeed aan het signalement en kreeg meerdere malen het bevel met zijn handen tegen een muur te gaan staan. Dat deed hij niet, zodat ook deze agent zijn vuurwapen moest pakken. Deze 32-jarige man (woonplaats onbekend) hield zich nu wel rustig en kon probleemloos aangehouden worden.

Beelden gezocht
De man uit Ter Apel bleek een wondje aan zijn pols te hebben, de 32-jarige een steekwond in zijn gezicht en zijn vingers. Beiden zijn aan hun verwondingen behandeld. De politie heeft het steekincident in onderzoek en komt daarvoor graag in contact met mensen die hebben gefilmd wat er is gebeurd. U kunt de beelden uploaden via onderstaand tipformulier.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Rotterdam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Rotterdam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.