Logo 112Rotterdam

Redactie 112 0 reactie(s) vr 30 juli 2021, 16:43

Onderzoek naar antisemitische muurschildering in de Rotterdamse wijk Crooswijk

Laatst bijgewerkt: maandag 17:28 uur

ROTTERDAM – Politie en Openbaar Ministerie (OM) zijn een strafrechtelijk onderzoek gestart naar de muurschildering die afgelopen weekend verscheen in de Rotterdamse wijk Crooswijk. Op de muurschildering is de voetballer Steven Berghuis te zien in concentratiekampkleding met daarnaast een antisemitische tekst.

Het onderzoek van de politie en het OM richt zich in eerste instantie op de vraag of er sprake is van een strafbare discriminatoire uitlating. Indien de uiting als strafbaar beoordeeld wordt, wordt onderzoek gestart naar het achterhalen van de identiteit van de persoon of personen die verantwoordelijk zijn voor deze uitlating.

Getuigenoproep
Heeft u informatie die belangrijk is voor het onderzoek? Bel dan met 0900-8844 of met 0800-7000 als u liever anoniem blijft.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Rotterdam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Rotterdam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.