Redactie 112 0 reactie(s) wo 28 juli 2021, 17:21

Rotterdammer (19) onder bedreiging van vuurwapen beroofd van zijn bankpas

Laatst bijgewerkt: maandag 17:28 uur

ROTTERDAM – De politie zoekt getuigen van een straatroof op de Plaszoom. Dinsdagavond tussen ongeveer 23.00 en 24.00 uur werd een 19-jarige Rotterdammer beroofd van zijn bankpas door twee daders. Onder bedreiging van een vuurwapen moest hij met een van hen op een bankje blijven zitten tot de andere dader geld van zijn rekening had gepind.

Het slachtoffer was vanuit Kralingen via het park aan de Kralingseplas op weg naar zijn huis. Omdat hij een lekke band had, liep hij met zijn fiets aan de hand. Op de Plaszoom kwam hij twee mannen tegen die hem aanspraken. In eerste instantie vroegen zij hoe laat het was maar direct daarna bedreigden zij hem met een vuurwapen en moest hij zijn bankpas en pincode afgeven. Dader 1 vertrok met de pinpas om geld te gaan pinnen. Dader 2 wachtte met het slachtoffer op een bankje. Hij bedreigde het slachtoffer daarbij met het vuurwapen.

Signalement dader 1:

Man van ongeveer 20 jaar oud, ongeveer 1.80/1.90 meter lang, slank postuur, licht getint, donker, kort haar. De man was gekleed in een donker trainingspak en had een capuchon op. Hij had geen gezichtsbeharing.

Signalement dader 2:

Man van ongeveer 20 jaar oud, ongeveer 1.70/1.80 meter lang, gezet postuur, licht getint, zwart, vettig haar wat stijl over zijn voorhoofd hing, donkere volle wenkbrauwen, rond gezicht, volle snor, stoppel baard en donkere ogen.

Hij droeg een Nike trainingspak, donkere kleur maar geen zwart, zwarte Nike Air Force, en een zwart vierkant schoudertasje.

De straatover heeft ongeveer twee uur geduurd. In die tijd zijn diverse mensen zowel te voet als op de fiets het bankje gepasseerd. De politie wil deze passanten heel graag spreken. Het slachtoffer herinnert zich in het bijzonder een licht getinte jongen op een donkere transportfiets die een oranje bloemetjes ’t shirt droeg en vlak langs het bankje reed. Herken jij jezelf in deze beschrijving? Je hebt mogelijk dingen gezien die kunnen helpen bij het opsporen van de daders. Ook stonden twee vrouwen en een man met een hond stil bij het bankje. Ook die spreken we heel graag! Neem dus zo snel mogelijk contact op met de politie via telefoonnummer 0900-8844. Anoniem melden kan ook: bel dan 0800-7000.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Rotterdam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Rotterdam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.