Logo 112Rotterdam

Redactie 112 0 reactie(s) wo 14 juli 2021, 15:56

Politiemedewerker ontslagen vanwege ernstig plichtverzuim

Laatst bijgewerkt: maandag 17:28 uur

ROTTERDAM – Het diensthoofd Facilitymanagement van het Politiedienstencentrum heeft op 14 juli 2021 een medewerker ontslagen vanwege ernstig plichtverzuim.

De medewerker werd tijdens het uitvoeren van nevenwerkzaamheden aangesproken door gemeentelijke BOA-ambtenaren op het niet juist naleven van de coronaregels. Zijn reactie daarop paste niet bij wat verwacht mag worden van een goed ambtenaar. Naar aanleiding van dit incident heeft de politie een disciplinair onderzoek ingesteld. De uitkomst van dit onderzoek was dat er sprake is van ernstig plichtsverzuim. De medewerker heeft deze nevenwerkzaamheden uitgevoerd, terwijl in een besluit was vastgelegd dat deze niet waren toegestaan. Hij heeft daarnaast veelvuldig de politiesystemen geraadpleegd voor privézaken, terwijl raadplegen van de systemen alleen toegestaan is als dat nodig is voor de uitoefening van de functie.

De voorbeeldfunctie van een politiemedewerker houdt niet op na diensttijd. Integriteit is een van de kernwaarden van de politie. De keuze voor werken binnen de politie betekent iets voor gedrag binnen en buiten de dienst

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Rotterdam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Rotterdam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.