Logo 112Rotterdam

Redactie 112 0 reactie(s) za 05 juni 2021, 4:45

Politie organiseert grootschalige handhavingsactie voor een leefbaarder Rotterdam Nesselande

Laatst bijgewerkt: maandag 17:29 uur

ROTTERDAM – In strijd tegen overlastgevende jongeren heeft de politie vrijdag samen met handhaving een grote actie gehouden in Rotterdam Nesselande. In de omgeving van het strand aan de Sicilieboulevard werd zowel opvallend als onopvallend gesurveilleerd. Het strand moet een gezellige plek zijn voor jongeren en gezinnen. Ondanks het mooie weer bleek het een rustige dag te zijn. Dat weerhield de agenten en handhaving zich er niet van om toch door te pakken.

De politie en handhaving controleerden op onder andere het gebruik van lachgas, gebruik van softdrugs en het nuttigen van alcohol. Dit is verboden op het strand en de omgeving om overlast te voorkomen. Dat niet iedereen zich daaraan bleek wel in de loop vandaag. Er werden gedurende de latere middag 18 keer een bekeuring uitgeschreven voor te donkere ramen, geen APK of verzekering, het nuttigen van alcohol en gebruik van softdrugs of het gebruik van de mobiele telefoon tijdens het besturen een voertuig. Twee automobilisten kregen een bekeuring voor het tegen de richting in rijden ter hoogte van de winkels.

Aan het einde van de avond werd er door een ANPR voertuig een zogenoemde hit gemaakt op een dure Mercedes. Het was niet helemaal duidelijk hoe de auto nou was betaald. De auto was pas iets langer dan twee weken in het bezit van de bestuurder, deze zou niet de eigenaar zijn. Omdat het verhaal wellicht toch ergens niet klopt is de auto met een waarde van ruim 146.000 euro in beslag genomen voor nader onderzoek. De man en zijn vriendin konden met de bus hun reis voortzetten.

De controles worden gehouden om overlast te bestrijden en te voorkomen. Jongeren moeten weten dat het strand en de omgeving van iedereen is en je jezelf keurig moet gedragen. Het veroorzaken van overlast is een doorn in het oog van de strandgangers maar zeker ook de bewoners. Die vinden vooral het extreme geluid en het soms onveilige gevoel een probleem. De politie en handhaving willen laten zien dat er naar de signalen wordt geluisterd en opgetreden.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Rotterdam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Rotterdam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.