Logo 112Rotterdam

Redactie 112 0 reactie(s) ma 10 mei 2021, 18:05

Man bedreigt nietsvermoedende terrasbezoeker met groot mes

Laatst bijgewerkt: maandag 17:30 uur

ROTTERDAM – Een nietsvermoedende terrasbezoeker stond gek te kijken toen hij zondagmiddag opeens bedreigd werd door een man met een groot mes. De man is even later op de Watertorenweg aangehouden door de politie. De politie heeft daarbij een waarschuwingsschot moeten lossen.

De terrasbezoeker had met twee vrienden afgesproken op het terras om zijn verjaardag te vieren. Het was rond half één ’s middags. Een man keek hem herhaaldelijk vreemd aan, liep op een gegeven moment op hem af en trok een groot mes uit zijn broek. Nadat de man de terrasbezoeker bedreigde met het mes liep hij verder. De terrasbezoeker alarmeerde de politie.

Agenten waren op de Watertorenweg op zoek naar de man met het mes toen zij een kreet hoorden vanaf de parkeerplaats. Daar zagen zij de man staan met het mes in zijn hand. Omdat het een gevaarlijke situatie was, gebruikten zij voor de aanhouding de Benaderingstechniek Gevaarlijke Verdachten (BTGV) wat betekent dat zij het vuurwapen richten terwijl ze de verdachte aanwijzingen geven. De man werd meerdere keren gesommeerd zijn mes te laten vallen en zijn handen te laten zien. Omdat hij deze aanwijzingen niet opgevolgde, hebben de agenten pepperspray gebruikt en uiteindelijk een waarschuwingsschot gelost. Daarna konden de agenten de man aanhouden. Het gaat om een 33-jarige Rotterdammer.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Rotterdam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Rotterdam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.