Logo 112Rotterdam

Redactie 112 0 reactie(s) di 06 april 2021, 21:23

Verdachte schietincident Melanchtonweg in Rotterdam krijgt 10 jaar

Laatst bijgewerkt: maandag 17:31 uur

ROTTERDAM – Het was nog licht die avond toen twee personen in een bruine Kia Rio werden beschoten op de Melanchtonweg. Een openbare weg, waar willekeurige omstanders het risico liepen om geraakt te worden. Het politieonderzoek leidde naar een 27-jarige man uit Curaçao. Hij wordt beschuldigd van medeplegen van twee keer poging tot moord en krijgt 10 jaar. Deze zaak bewijst maar weer eens hoe belangrijk getuigen zijn.

Maandagavond 7 september iets na 22.00 uur werd er een bruine Kia Rio beschoten met een vuurwapen op de Melanchtonweg in Rotterdam Schiebroek. De bestuurder en zijn vriendin vluchtten de auto uit. De vrouw is ter plekke nog nagekeken door de ambulance. Er zaten meerdere kogelinslagen in de auto en er lagen kogelhulzen op straat. Uit politieonderzoek, en in het vonnis beschreven, bleek dat er DNA van de dader op de huls zat en ook konden we hem herleiden aan de hand van camerabeelden. Maar ook via politie.nl, social media, Bureau Rijnmond en Opsporing Verzocht gaven we de zaak veel aandacht en kwamen er meerdere waardevolle tips binnen. Dat laat maar weer eens zien hoe belangrijk getuigen zijn. Iemand wist zich een deel van het kenteken van de auto van de schutter te herinneren, een andere getuige wist het type en ook een kleur. Deze informatie is zo waardevol geweest voor het team van rechercheurs, dat het uiteindelijk leidde tot de aanhouding van een 27-jarige man uit Curaçao. Het Openbaar Ministerie eiste 10 jaar en de rechtbank gaf dezelfde bindende uitspraak (vonnis)

Locatie

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Rotterdam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Rotterdam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.