Logo 112Rotterdam

Redactie 112 0 reactie(s) vr 19 maart 2021, 16:31

Oplichters Marktplaats.nl worden gedagvaard

Laatst bijgewerkt: maandag 23 aug 2021 om 17:31 uur

ROTTERDAM – De politie heeft twee verdachten aangehouden op verdenking van het oplichten van een groot aantal mensen via Marktplaats.nl. Uit aangiftes blijkt dat dit tweetal sinds juli 2019 tot september 2020 mensen opgelicht heeft. Het gaat om ruim 100 transacties met een waarde van ongeveer €4500,-. De twee verdachten hebben een dagvaarding ontvangen.

De verdachten, een 30-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 23-jarige vrouw uit Rotterdam, verkochten producten via Marktplaats.nl. De bestelde en betaalde producten werden echter nooit geleverd. Vaak lieten ze meerdere mensen betalen voor één en hetzelfde product, maar leverde het product dus maar aan één klant.

Bankrekeningen
Uit onderzoek bleek dat het geld overgemaakt werd naar in totaal vijf verschillende bankrekeningen. Werd een bankrekening geblokkeerd vanwege frauduleus gebruik? Dan veranderden de verdachten van bank en openden daar een rekening.

Golfspullen in coronatijd
Opvallend detail was dat deze oplichters oog hadden voor trends. Zo plaatsten zij producten die trendy waren voor de tijd van het jaar. Spullen om te golfen waren erg in trek gedurende de eerste maanden van de corona-pandemie. Met slechts een aantal golfspullen wisten de oplichters een flink aantal mensen op het verkeerde been te zetten.

Aangifte doen loont
Uit het onderzoek bleek dat er zeker 100 transacties plaats hadden gevonden met een frauduleuze oorzaak. Het onderzoek kon echter gekoppeld worden aan slechts 19 aangiftes. Dat betekent dat er veel slachtoffers zich niet hebben gemeld bij de politie. Aangifte doen helpt een probleem in kaart te brengen, maar is ook het vertrekpunt voor een onderzoek. Wordt u slachtoffer van een oplichter? Doe aangifte bij de politie.

112 Rotterdam

Meer artikelen over de inzet van hulpdiensten bij een misdaad in Rotterdam lees je in onze categorie 112 Nieuws Rotterdam. Alle 112 alarmeringen uit Rotterdam kan je live volgen via 112 meldingen Rotterdam.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Rotterdam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Rotterdam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.