Logo 112Rotterdam

Redactie 112 0 reactie(s) za 06 maart 2021, 18:58

Tientallen boetes en vijf aanhoudingen bij verkeerscontrole

Laatst bijgewerkt: maandag 23 aug 2021 om 17:31 uur

ROTTERDAM – Bij een grote verkeerscontrole op vrijdag 5 maart aan de Prins Alexanderlaan in Rotterdam Ommoord en de Hoofdweg in Capelle aan den IJssel, zijn er tientallen boetes uitgeschreven. Er zijn ook aanhoudingen verricht.

Rond 15.00 uur startte de collega’s van Team Verkeer Rotterdam hun actie aan de Prins Alexanderlaan ter hoogte van het metrostation Graskruid. In ruim drie uur tijd zijn er tientallen snorfietsers, bromfietsers en automobilisten gecontroleerd. Daarbij zijn 28 bekeuringen geschreven voor onder andere het negeren van een rood verkeerslicht en het rijden met een verlopen APK. Ook waren er automobilisten die zonder gordel (6x) of met de mobiele telefoon (3x) achter het stuur zaten en hiervoor een bekeuring kregen. Tijdens deze controle is een automobilist aangehouden voor het rijden onder invloed, hierbij is ook het rijbewijs ingevorderd. In een van de auto’s werd een koffer met lachgasflessen aangetroffen, deze is in beslag genomen.

Hoofdweg
In de avonduren hebben de collega’s de verkeerscontrole voortgezet op de Hoofdweg ter hoogte van de Lylantse baan. Ook hier zijn er verschillende voertuigen gecontroleerd waarbij er 37 bekeuringen zijn geschreven waaronder voor het overtreden van de avondklok (9x) en het negeren van een rood verkeerslicht (10x). Ook hier zijn er automobilisten aangehouden voor het rijden onder invloed. Gedurende de controle zijn er ook snelheidsovertredingen vastgesteld middels een laserapparaat.

Wapens
Tijdens deze verkeerscontroles is er een 30-jarige man uit Capelle aan den IJssel aangehouden. Bij de controle zijn er in zijn kleding wapens aangetroffen, waaronder een boksbeugel, stiletto en vilmes.

Opmerkelijk
De collega’s controleerden ook de bestuurder van een spookvoertuig. De auto stond op naam van een persoon die al even is overleden. Ook worden er nog twee voertuigen verder onderzocht op mogelijk verborgen ruimte.

112 Rotterdam

Meer artikelen over de inzet van hulpdiensten bij een misdaad in Rotterdam lees je in onze categorie 112 Nieuws Rotterdam. Alle 112 alarmeringen uit Rotterdam kan je live volgen via 112 meldingen Rotterdam.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Rotterdam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Rotterdam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.