Logo 112Rotterdam

Redactie 112 0 reactie(s) wo 10 februari 2021, 16:24

Oplichters die zich voordoen als GGD medewerkers nemen X-box van slachtoffer mee

Laatst bijgewerkt: maandag 17:32 uur

ROZENBURG – De politie hield dinsdag in Rozenburg twee mannen aan die zich voordeden als GGD medewerkers. Zij maakten een kwetsbaar slachtoffer geld en een playstation afhandig. Dankzij een oplettend familielid konden de twee worden aangehouden.

De twee mannen van 28 en 34 uit Gemert deden zich voor als medewerkers van de GGD en hadden meerdere keren contact met het slachtoffer. Zij kwamen daarbij aan huis of belden hem op. De X-box van het slachtoffer namen zijn mee omdat deze ‘een ongezonde straling’ zou geven. Later kwamen zij terug met een katje. Dat zou goed zijn tegen de eenzaamheid. Het slachtoffer moest hier wel enkele duizenden euro’s voor betalen. Omdat hij geen verweer had tegen de twee oplichters betaalde hij duizend euro. De rest zou hij deze week betalen. Een familielid kwam hier achter en schakelde direct de politie in. Op de dag dat de mannen langs zouden komen, stond een politieauto om de hoek te wachten. Op het moment dat zij het geld in ontvangst namen werden zij aangehouden.

De twee zijn in verzekering gesteld en er wordt verder onderzoek ingesteld.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Rotterdam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Rotterdam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.