Redactie 112 0 reactie(s) di 09 februari 2021, 16:56

Twee verdachten opgepakt in onderzoek naar de rellen in Rotterdam

Laatste update: 23 aug 2021 17:32 uur

ROTTERDAM – Vanochtend zijn twee verdachten aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging bij de rellen in Rotterdam van maandag 25 januari 2021. Het gaat om een 12-jarige en een 19-jarige jongen, beiden uit Rotterdam Zuid.

De 12-jarige jongen werd thuis aangehouden in de wijk Hillesluis. Hij is herkend door agenten op de beelden bij het omduwen van een container op de Groene Hilledijk bij het kunstwerk “Rust in de Reuring” wat later in vlammen is op gegaan.

De 19-jarige Rotterdammer werd ook thuis in Hillesluis aangehouden. Hij was op 25 januari al op heterdaad aangehouden voor overtreding van de avondklok en noodverordening. In het verdere onderzoek kwam hij als verdachte ook in beeld bij onder andere de vernielingen van het Kruidvat en bij de plunderingen in supermarkt Dirk.

Gevolgen
De rellen hadden een enorme impact en zorgde voor geschokte reacties. De schade voor hardwerkende ondernemers was enorm. Er wordt dan ook gekeken of er beslag gelegd kan worden op persoonlijke bezittingen zodat geleden schade zoveel mogelijk verhaald kan worden.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Rotterdam

Volg ons

Volg ons