Logo 112Rotterdam

Redactie 112 0 reactie(s) di 09 februari 2021, 16:35

Brandweer doet onderzoek na afgaan koolmonoxide-alarm in woning Rotterdam

Laatst bijgewerkt: maandag 17:32 uur

ROTTERDAM – Dinsdagmiddag 9 februari rond 13.00 uur ging een koolmonoxide-alarm af in een woning aan de Essenburgstraat in Rotterdam. De brandweer heeft onderzoek gedaan en metingen verricht in de woning na het afgaan van de melder. Of er daadwerkelijk koolmonoxide is gemeten, is niet duidelijk.

Koolmonoxide

Koolmonoxide, ook bekend als CO, staat niet voor niets bekend als de sluipmoordenaar. Je ziet of ruikt het niet maar wanneer je het inademt kan dit ernstige lichamelijke gevolgen hebben. Jaarlijks overlijden in Nederland gemiddeld 10 tot 15 personen door koolmonoxidevergiftiging. Enkele honderden mensen belanden in het ziekenhuis. Een koolmonoxidevergiftiging kan echt iedereen overkomen. Het maakt je ziek en leidt in het ernstigste geval tot de dood. Het is van levensbelang dat mensen zich bewust zijn van het risico op een vergiftiging én hoe je deze kunt voorkomen.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Rotterdam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Rotterdam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.