Logo 112Rotterdam

Redactie 112 0 reactie(s) ma 25 januari 2021, 21:20

Vier jongens (14 en 15) aangehouden in onderzoek naar vuurwerkbommen Lombardijen

Laatst bijgewerkt: maandag 17:32 uur

ROTTERDAM – Met de aanhouding van vier jongens (14 en 15) uit Rotterdam-Lombardijen is maandagochtend een grote stap gezet in het onderzoek naar de incidenten met vuurwerkbommen die rond de jaarwisseling in diezelfde wijk plaatsvonden. Het onderzoeksteam sluit meer aanhoudingen niet uit.

Onbekenden met vuurwerkbommen veroorzaakten tussen de avond van 31 december en de vroege ochtend van zondag 3 januari voor grote schade aan twee scholen, twee woningen en een pand en busje van de gemeente. Daarnaast werd in de nieuwjaarsnacht een molotov-cocktail gegooid naar een politieauto. De agenten wisten gelukkig op tijd uit te wijken en de brandbom explodeerde op straat.

Bij geen van de incidenten vielen gewonden, maar dat had heel anders kunnen aflopen. De impact op de betrokkenen en wijkbewoners gaat dan ook veel verder dan de hoge kosten die de reparaties en vervanging met zich meebrengen: er zijn nog altijd mensen die niet meer in hun eigen bed durven te slapen.

Een groot rechercheteam startte samen met het basisteam een onderzoek. Ze spraken met getuigen en bewoners en vroegen via opsporingsprogramma’s en stoepborden aan mensen om hun informatie te delen, zodat de daders gevonden en dit gedrag gestopt kan worden.

Dat leverde een aantal waardevolle tips op die het onderzoek verder hielpen en leidde tot de aanhoudingen van drie jongens van 15 en een van 14 in de vroege maandagochtend. Zij werden door team parate eenheid in hun woningen in de wijk Lombardijen gearresteerd en meegenomen naar het bureau voor verhoor. Het onderzoek is hiermee nog niet afgerond, het vermoeden is dat er meer personen bij de incidenten betrokken zijn. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Rotterdam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Rotterdam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.