Redactie 112 0 reactie(s) di 01 december 2020, 17:12

Eerste verdachte poging overval op de Mathenesserlaan aangehouden

Laatst bijgewerkt: maandag 17:34 uur

ROTTERDAM – Maandagavond 30 november jl. is een 22-jarige man in Amsterdam aangehouden op verdenking van een poging overval op de Mathenesserlaan. Daar werd woensdag 18 november in de ochtend door twee mannen gekleed in postNL kleding getracht om de bewoner te overvallen. De politie is nog op zoek naar de tweede dader.

De twee overvallers stonden woensdag 18 november ’s ochtends rond 7.45 uur voor de deur met een pakketje. Zij deden zich voor als medewerkers van PostNL. De bewoner werd bedreigd met een vuurwapen. De bewoner verweerde zich en de overvallers gingen er zonder buit rennend vandoor richting de C.P. Tielestraat.

De politie startte direct een onderzoek. Er werd onder andere een vuurwapen en een petje gevonden wat door medewerkers van de Forensische Opsporing veilig is gesteld. Een paar deuren verder stond een gestolen grijze scooter met zwarte details en een blauw kentekenplaatje van het merk Aprillia. Ook deze is in beslag genomen. Deze bleek jaren geleden te zijn gestolen in Amsterdam. Naast het veilig stellen van verschillende sporen hield de politie buurtonderzoek en sprak met de bewoner en getuigen.

Het onderzoek leidde naar de 22-jarige man die gisteren in Amsterdam op straat werd aangehouden.

Informatie?
Het onderzoek naar de tweede verdachte loopt nog. Hij belde aan met een pakketje in zijn handen en droeg vermoedelijk een pruik. Alle informatie is nog steeds zeer welkom. Heeft u iets gezien tussen 7 en 8 uur op de Mathenesserlaan? Mogelijk heeft u gezien wie er op de gestolen scooter zaten? Of wellicht heeft u de overvallers zien rennen op de C.P. Tielestraat? Of heeft u informatie opgevangen die relevant kan zijn? Alle informatie is welkom via het gratis tipnummer 0800-6070 of anoniem op 0800-7000. Ook komen we graag in contact met mensen die mogelijk camerabeelden hebben.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Rotterdam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Rotterdam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.