Logo 112Rotterdam

Redactie 112 0 reactie(s) ma 12 oktober 2020, 18:08

Politie Rotterdam houdt man met waarschuwingsschoten aan op de A15 bij Barendrecht

Laatst bijgewerkt: maandag 17:35 uur

BARENDRECHT – Agenten van de Rotterdamse politie hebben op 11 oktober twee waarschuwingsschoten moeten lossen bij de aanhouding van een verdachte.

In de loop van deze zondagochtend kreeg de politie de melding binnen dat op de A15 een vrachtauto met valse kentekenplaten zou rijden. Bij Barendrecht zagen agenten de betreffende vrachtwagen rijden en de bestuurder kreeg een stopteken. Het werd de man en zijn passagier kennelijk te heet onder de voeten, want de twee renden meteen weg, de naastgelegen dijk op. De passagier wist in eerste instantie te ontkomen, maar de chauffeur stopte wel. Toen hij zijn handen naar zijn heupen bracht, was dat het sein voor de agenten om hem te waarschuwen om zijn handen te laten zien. Dat deed hij niet en twee waarschuwingsschoten waren het gevolg. Nu luisterde de man wel. Bij de schoten raakte niemand gewond.

Aangehouden
De tweede weggerende verdachte dacht te kunnen ontsnappen, maar had niet gerekend op de neus van de politiehond die hem binnen de kortste keren naar een achtertuin van de Petrus Camperstraat leidde. Daar werd de man gevonden en door zijn baas aangehouden.

Koelkasten
De vrachtwagencombinatie bestond uit een trekker, oplegger en een container. In de container werden onder meer koelkasten gevonden waarvan onderzocht wordt of ze gestolen zijn. De 42-jarige bestuurder uit Valkenswaard en zijn 21-jarige maat uit Eindhoven zitten vast en worden verhoord.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Rotterdam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Rotterdam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.