Logo 112Rotterdam

Redactie 112 0 reactie(s) za 12 september 2020, 16:56

Bewoners Ommoord blij met verkeerscontrole

Laatst bijgewerkt: maandag 17:36 uur

ROTTERDAM – Om vrijdag Ommoord in en uit te komen, moesten je papieren en rijgedrag dik in orde zijn. Op vijf toegangswegen werden controles uitgevoerd door politie, gemeente en belastingdienst. De boa’s van de RET zorgden voor de veiligheid tussen metrostation Capelsebrug en het Ambachtsplein.

Van 14.30 uur tot 22.00 uur zetten agenten auto’s en scooters langs de kant, maar ook fietsers en taxi’s. Iedere bestuurder die de wijk Ommoord in of uit wilde had een kans om gecontroleerd te worden. Er werden ruim 100 bekeuringen uitgedeeld. Voor het rijden zonder rijbewijs tot kinderen vervoeren zonder kinderzitje, geen geldige APK en verschillende mankementen aan een auto. Taxichauffeurs werden gecheckt op voldoende rusttijden. Eén keer was dit niet in orde. Eén iemand is aangehouden voor het bezit van harddrugs. Hij mocht mee naar het bureau. Bij de metrostations stuitten boa’s 13 keer op iemand die zwartreed en vonden vijf mensen het nodig om onder de spoorboom door te lopen, met alle gevaren van dien.

De wijk Ommoord heeft last van scooters die te hard rijden, van inbraken in auto’s en diefstal. De politie was grotendeels op de hoogte van deze incidenten, maar is ook blij dat de bewoners van Ommoord dit soort zaken melden. Zij zijn de ogen en oren van de wijk. Niet alleen politieagenten, maar ook de politiepaarden en motorrijders werden gisteren ingezet. Tot grote vreugde van de kinderen, die met de paardjes op de foto mochten.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Rotterdam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Rotterdam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.