Logo 112Rotterdam

Redactie 112 0 reactie(s) vr 04 september 2020, 17:57

Zenuwachtige Rotterdammer leidt naar drugs en vuurwapens

Laatst bijgewerkt: maandag 17:36 uur

ROTTERDAM – De politie in Rotterdam deed op 3 september een behoorlijk drugs- en wapenvangst, mede dankzij de nervositeit van een verdachte én het doorpakken van de betrokken agenten.

Agenten van de Rotterdamse politie zagen rond 19.40 uur een busje op de Mijnsherenlaan staan en besloten tot een verkeerscontrole. De bestuurder was verdwenen, maar in de bus zat nog wel een passagier die aantal drugsdelicten op zijn naam had en die duidelijk heel zenuwachtig was. Omdat deze 25-jarige Barendrechter strafrechtelijk niets te verwijten viel, lieten de agenten de man verder ongemoeid.

Schichtig
Na een paar minuten verscheen een tweede man ten tonele die de bestuurder van het busje bleek te zijn. Deze man had een zware tas bij zich, liep snel en keek schichtig om zich heen. Deze 25-jarige Rotterdammer ging naast zijn leeftijdsgenoot in het busje zitten en reed vervolgens weg. De agenten wilden de bestuurder óók aan een controle onderwerpen en gaven hem een stopteken, waar hij niet op reageerde. Pas na een aantal minuten stopte de bestuurder op de Frans Bekkerstraat. Daar stapte de Barendrechter uit en rende hij met de zware tas van zijn maat weg. Op de Gouwstraat gooide hij de tas weg, maar op de Charloisse Kerksingel kreeg een achtervolgende agent hem te pakken. In de weggegooide tas zat ruim een kilo hennep. De bestuurder was in het busje blijven zitten en kon zonder moeite aangehouden worden.

Tientallen kilo’s
De agenten lieten het er niet bij en wisten uit te vinden waar de Rotterdammer met de tas vandaan gekomen was. In deze Rotterdamse woning troffen zij enkele tientallen kilo’s aan pillen aan, drugsattributen, twee vuurwapens en munitie. Dit alles is in beslaggenomen en de mannen zitten vast.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Rotterdam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Rotterdam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.