Logo 112Rotterdam

Redactie 112 0 reactie(s) wo 12 augustus 2020, 17:55

Waarschuwingsschoten gelost bij aanhouding in Rotterdam

Laatst bijgewerkt: maandag 23 aug 2021 om 17:36 uur

ROTTERDAM – Zes aanhoudingen, drie waarschuwingsschoten en twee in beslag genomen auto’s zijn de gevolgen van de diefstal van een sieraad.

Diefstal sieraad
Om ongeveer 15.00 uur vanmiddag werd een man in zijn woning aan de Heindijk bestolen door twee andere mannen. Zij waren bij hem in de woning om iets te verkopen. Plotseling grepen zij het sieraad en gingen er vandoor. Het slachtoffer ging er nog wel achteraan, maar raakte hen kwijt.

Waarschuwingsschoten
Slachtoffer en getuigen gaven een summier signalement en de beschrijving van een auto, een witte SEAT. In de Midddelharnisstraat zagen agenten een auto die op enkele punten aan het signalement voldeed. De bestuurder kreeg een stopteken. Hij stopte de auto en rende daar uit weg. Nadat de agenten twee waarschuwingsschoten hadden gelost, koos hij toch maar eieren voor zijn geld en kon hij worden aangehouden. Na onderzoek bleek dat deze man niets met de sieraaddiefstal te maken had en werd hij op vrije voeten gesteld.

Nieuwe aanhoudingen
Later vanmiddag werd een auto gezien in de Middelharnisstraat die sterk aan het signalement voldeed en de agenten krgen sterk het idee dat dat de gezochte auto was. In de auto zaten vijf inzittenden. Zij zijn door middel van een speciale procedure aangehouden en overgebracht naar een politiebureau. Ook bij deze aanhouding was een waarschuwingsschot noodzakelijk. De politie onderzoekt de zaak en de rol die de inzittenden eventueel bij de diefstal hebben gehad.

Getuigenoproep
Hoewel een auto is in beslaggenomen en arrestanten zijn gemaakt, is de politie toch op zoek naar getuigen van het incident, of van het vluchten van de verdachten. Heeft u iets gezien bij de flat of in de buurt van de Heindijk? Heeft u andere informatie? Neem dan contact op met de politie op 0900-8844 of via ‘M’ 0800-7000.

112 Rotterdam

Meer artikelen over de inzet van hulpdiensten bij een misdaad in Rotterdam lees je in onze categorie 112 Nieuws Rotterdam. Alle 112 alarmeringen uit Rotterdam kan je live volgen via 112 meldingen Rotterdam.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Rotterdam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Rotterdam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.