Logo 112Rotterdam

Redactie 112 0 reactie(s) wo 05 augustus 2020, 18:20

Politie grijpt in bij demonstratie tegen mondkapjes in centrum van Rotterdam

Laatst bijgewerkt: maandag 17:36 uur

ROTTERDAM – De politie trad vanmiddag op tijdens een demonstratie tegen de mondkapjesplicht in Rotterdam Centrum. Zo’n 60 demonstranten verzamelden zich op het Schouwburgplein. Er was een kort moment van grimmigheid maar over het algemeen is het rustig verlopen. Dertig demonstranten ontvingen een proces verbaal, er werd niemand aangehouden.

Woensdag 5 augustus vond er een demonstratie plaats tegen de mondkapjesplicht in Rotterdam Centrum. Deze startte op het Schouwburgplein. Een groep van ongeveer 60 demonstranten was voornemens via de Korte Lijnbaan en Lijnbaan naar het Stadhuis te lopen. Dit zonder mondkapje op. In deze twee laatst genoemde straten geldt vanaf vandaag de mondkapjesplicht en daarom werden de demonstranten door de politie vooraf gewaarschuwd dat zij of hun mondkapje op moesten doen of het gebied moesten verlaten. Hier werkten een groep demonstranten niet aan mee en liepen ondanks de verschillende vorderingen toch het mondkapjesgebied in.

Halverwege de Korte Lijnbaan werden zij tegengehouden door de politie. Hier werden zij nogmaals gewaarschuwd en gevraagd het gebied te verlaten of een mondkapje op te zetten. Dertig demonstranten gaven hier geen gehoor aan, zij ontvingen een proces verbaal. De sfeer werd dan ook eventjes grimmig maar al snel konden agenten dit de-escaleren en werd de groep terug naar het Schouwburgplein geleid. Uiteindelijk vonden er geen grote incidenten plaats en bleef het rustig. Er is niemand aangehouden.

Coachend handhaven
Vanaf vandaag, woensdag 5 augustus, geldt er een mondkapjesplicht in verschillende delen van Rotterdam. In deze gebieden worden hosts ingezet om burgers te wijzen op de draagplicht. Daarnaast zijn handhavers van de Gemeente aanwezig voor het aanspreken en waarschuwen. Als politie kunnen we in voorkomende gevallen als ‘sterke arm’ optreden. Daarbuiten is de intentie om vooral ‘coachend te handhaven’. De nadruk ligt daarbij op aanspreken en eventueel waarschuwen.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Rotterdam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Rotterdam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.