Logo 112Rotterdam

Redactie 112 0 reactie(s) di 21 juli 2020, 16:51

Groot geldbedrag en vuurwapens aangetroffen bij onderzoek naar spookbewoning in Rotterdam

Laatst bijgewerkt: maandag 23 aug 2021 om 17:37 uur

ROTTERDAM – De politie heeft dinsdag een flinke slag geslagen in een onderzoek naar spookbewoning. Een man werd aangehouden en er werd een groot bedrag aan contant geld en vuurwapens gevonden.

Inval
Een speciaal team van de eenheid Rotterdam deed ’s ochtends vroeg een inval in de woning aan de Bleiswijkstraat en trof daar een 35 jarige man aan. Hij was is niet de bewoner van het pand, maar gebruikt het wel. Bij het onderzoek werden twee vuurwapens gevonden en een contant geldbedrag van ongeveer drie miljoen euro.

In beslag genomen
De verdachte man werd aangehouden en het geld en de vuurwapens werden in beslag genomen. Het onderzoek duurt voort.

Ondermijning
De politie vermoedt dus dat er sprake was van spookbewoning. In de strijd tegen ondermijning stuiten de politie en gemeente regelmatig op dit fenomeen. Daarbij schrijven personen zich niet in bij het bevolkingsregister of gebruiken zij valse papieren om uit beeld te blijven van de overheid. Ze misbruiken de panden vaak voor criminele doeleinden en slaan er bijvoorbeeld grote partijen contant geld, vuurwapens of drugs in op. Ziet of hoort u signalen van spookbewoning; laat het weten aan uw wijkagent. U kunt altijd bellen met 0900-8844 of anoniem uw informatie doorgeven via 0800-7000.

112 Rotterdam

Meer artikelen over de inzet van hulpdiensten bij een misdaad in Rotterdam lees je in onze categorie 112 Nieuws Rotterdam. Alle 112 alarmeringen uit Rotterdam kan je live volgen via 112 meldingen Rotterdam.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Rotterdam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Rotterdam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.