Logo 112Rotterdam

Redactie 112 0 reactie(s) wo 15 juli 2020, 18:01

Politiecontroles op verzoek van buurtbewoners

Laatst bijgewerkt: maandag 17:37 uur

ROTTERDAM – Klachten van bewoners zorgden ervoor dat politiemensen hun krachten bundelden en met regelmaat verkeersacties houden. De gebieden kampen met dezelfde problematiek, dus tijd voor een samenwerkingsactie in de overlappende buurten gericht op ondermijning en opvallend en zeer hinderlijk rijgedrag.

Controles zinvol
Dinsdag 14 juli vanaf 15.30 uur tot circa 21:00uur waren de Crooswijksestraat, het Noordplein en de Pompenburg de controlelocaties. Ruim 107 bestuurders van personenauto’s werden op de drie locaties aan een controle onderworpen. Circa 30 bromfietsers werden ook gecontroleerd. De agenten troffen iemand aan die te ondanks drugsgebruik toch achter het stuur was gekropen. De politie maakte in totaal 47 gevallen proces-verbaal op. Dat was voor overtredingen van te hoge (constructie)snelheid op een bromfiets, getinte (te donkere) ramen, rijden zonder autogordel, mobiel bellen, rijden zonder rijbewijs, onnodig geluid veroorzaken en rijden op een elektrische step.

Los van de bekeuringen is de informatie die tijdens dit soort controles naar bovenkomt heel waardevol. Informatie die op een later moment kan worden gebruikt, denk daarbij aan combinaties van personen en voertuigen.

Niet alleen bewoners, maar ook passerende mensen reageerden heel positief op de controle en lieten dat ook weten.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Rotterdam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Rotterdam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.