Redactie 112 0 reactie(s) zo 07 juni 2020, 20:17

Bewoner (40) Kralingseveer aangehouden voor drugshandel

Laatst bijgewerkt: maandag 17:38 uur

ROTTERDAM – Voor buurtbewoners in Kralingseveer was de maat vol. Zij vermoedden al enige tijd dat een man daar in de omgeving drugs dealde, en wilden hun gezinnen daar niet langer aan blootstellen. Dankzij hun meldingen kon de politie afgelopen vrijdag een actie voorbereiden, waarin niet alleen vier mannen konden worden aangehouden die werden verdacht van het kopen van de drugs, maar ook een 40-jarige man die verdacht wordt van de handel. Bij een doorzoeking van zijn woning werden drugs gevonden, een paar duizend euro aan contant geld en twee zaklampen die stroomstootwapens bleken te zijn.

Een aantal mensen trok aan de bel bij de wijkagenten met informatie dat dat zij zagen dat er regelmatig en bijna openlijk drugs verkocht werd. De wijkagenten besloten in samenwerking met collega’s van het basisteam, het flexteam, rechercheafdeling Veelvoorkomende Criminaliteit en specialisten van de Financeel Economische recherche de situatie grondig te bestuderen en door te pakken. Vrijdagavond leidde dat tot de aanhouding van vier mannen die contact hadden met de hoofdverdachte, op verdenking van het kopen van drugs. Eerst een 31-jarige man uit Capelle aan den IJssel en een 27-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats op de Rendierstraat, vervolgens een 43-jarige Rotterdammer op de Snelfilterweg. Nadat rond 21.10 uur weer een vermoedelijke koop had plaatsgevonden op de Neushoornstraat, werden zowel de 43-jarige koper uit Hoofddorp, als de 40-jarige hoofdverdachte aangehouden.

Harddrugs, geld en wapens
Met toestemming van het Openbaar Ministerie deden de rechercheurs vervolgens onderzoek in het huis van de 40-jarige verdachte. Daar vonden ze nog een hoeveelheid harddrugs. Er lag in totaal een paar duizend euro aan bankbiljetten. Twee zaklampen bleken een ander doel te hebben dan om bij te schijnen: het bleken stroomstootwapens. Alles is in beslag genomen. Het onderzoeksteam buigt zich verder over de mogelijke handel van de man.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Rotterdam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Rotterdam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.