Logo 112Rotterdam

Redactie 112 0 reactie(s) di 14 april 2020, 16:48

Rotterdammer opgepakt voor mishandeling BOA’s tijdens aanhouding op Eerste Paasdag

Laatst bijgewerkt: maandag 17:39 uur

ROTTERDAM – Na een uit de hand gelopen aanhouding, Eerste Paasdag op de Oldegaarde in Rotterdam, zijn drie verdachten aangehouden. Gemeentelijke handhavers wilden ingrijpen toen zij een te grote groep mensen bij elkaar zagen staan. De aanhouding die volgde, zorgde voor nogal wat tumult, waarbij de BOA’s niet ongeschonden uit de strijd kwamen. Een van hen werd in het gezicht geslagen en bij een ander schoot de pink uit de kom. Tijdens het incident werden een 32-jarige man uit Ridderkerk en een 40-jarige man uit Vlaardingen aangehouden. Vandaag volgde de aanhouding van een 38-jarige Rotterdammer.

Handhavers grepen zondag 12 april in, toen zij een groep van zo’n twintig mensen bij elkaar zagen staan rondom zeven auto’s bij een voetbalvereniging in Charlois. Dit is in strijd met de noodverordening die is uitgevaardigd vanwege de corona-uitbraak. De groep verplaatste zich los van elkaar richting Zuiderpark.

Een achterblijver, de 32-jarige verdachte, hoestte in de directe nabijheid van een handhaver en ging er vervolgens vandoor. Hij kon bij de Oldegaarde worden aangehouden. Hier bemoeiden omstanders zich mee, zowel verbaal als fysiek. De 40-jarige man uit Vlaardingen beledigde de handhavers en dreigde te gaan slaan, waarna hij werd aangehouden. Een derde man, de 38-jarige Rotterdammer, haalde daadwerkelijk uit. Hij werd vandaag aangehouden.

De 32-jarige verdachte zit nog vast en mag zich morgen via het supersnelrecht verantwoorden voor poging zware mishandeling. De andere twee verdachten zitten nog vast in afwachting van verhoor en verdere afhandeling danwel voorgeleiding.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Rotterdam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Rotterdam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.