Redactie 112 0 reactie(s) vr 10 april 2020, 15:54

Overval op goudwisselkantoor aan de Dorpsweg in Rotterdam

Laatst bijgewerkt: maandag 17:39 uur

ROTTERDAM – Na een overval op een goudwisselkantoor aan de Dorpsweg in Rotterdam is vrijdagochtend een 27-jarige man uit Den Haag aangehouden. Bij de arrestatie werden twee waarschuwingsschoten afgevuurd. Naar een tweede verdachte wordt nog gezocht. Het slachtoffer omschrijft hem als een blanke man van ongeveer 1.80, hij had een plat Rotterdams accent en droeg een spijkerbroek en wat leek op een politieshirt en -pet.

Rond 11.45 uur werd de politie gealarmeerd dat er een overval gaande zou zijn op de Dorpsweg. Agenten waren en snel en zagen op de Sternstraat iemand lopen die voldeed aan het signalement. Na twee waarschuwingsschoten kon de verdachte worden overmeesterd. De man uit Den Haag is overgebracht naar het politiebureau.

Omdat er mogelijk nog een verdachte in de zaak was, is het rapid response team van het arrestatieteam naar binnen gegaan. Daar troffen ze niemand meer aan. Op basis van getuigenverklaringen en aanwijzingen van de politiehelikopter en Cameratoezicht onderzochten ze nog een aantal omliggende panden, maar de tweede verdachte kon nog niet worden gevonden. Het gaat om een blanke man van geschat 25-30 jaar, hij sprak met een plat Rotterdams accent en hij droeg boven een spijkerbroek iets wat leek op politiekleding: een shirt en een pet.

Bij de overval raakte niemand gewond. Het is nog niet duidelijk of er buit is gemaakt.

Opsporing gaat ermee aan de slag: er wordt forensisch onderzoek gedaan, getuigen worden gehoord en eventuele beelden uitgekeken.

Heeft u informatie of beelden uit de omgeving waarop mogelijk de verdachten te zien zijn? Geef het door via 0900-8844, anoniem via 0800-7000

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Rotterdam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Rotterdam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.