Logo 112Rotterdam

Redactie 112 0 reactie(s) zo 08 maart 2020, 21:11

Gewonde bij grote brand in snackbar in Rotterdam

Laatst bijgewerkt: maandag 17:40 uur

ROTTERDAM – Zondagavond 8 maart rond 20.20 uur is brand ontstaan in een snackbar aan de Schiedamseweg in Rotterdam.

Bij aankomst van de brandweer was er veel rook te zien. Zeker één persoon is bij de brand gewond geraakt, een ander zou nog in een woning vast zitten. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is nog onduidelijk. De veiligheidsregio meld dat mensen die last van de rook hebben ramen en deuren moeten sluiten.

Vanwege de omvang van de brand is er opgeschaald naar het sein “zeer grote brand”.

In totaal zijn 16 panden, met daarin meerdere woningen, ontruimd. Zeker 50 mensen zijn opgevangen in Sportcentrum West. Bij de snackbar is de brandweer bezig met nabluswerkzaamheden om de brand volledig uit te krijgen. Daarnaast worden in panden in de straat metingen verricht zodat mensen grotendeels terug naar huis kunnen. De bewoners uit woningen boven en direct naast de snackbar kunnen vannacht niet terug. Voor hen wordt door Stichting Salvage alternatief onderdak georganiseerd.

Uiteindelijk moesten de bewoners van zo’n 25 panden tijdelijk hun woning verlaten en zijn opgevangen. Inmiddels is iedereen terug, behalve de bewoners van 4 panden incl het pand waar de brand heeft gewoed. Voor hen is onderdak geregeld.

Ook het droneteam van Rotterdam-Rijnmond is ingezet. Er zijn van bovenaf beelden gemaakt, maar ook is voor het eerst een speciale drone ingezet die in het pand kon vliegen. Daardoor hoefden brandweermensen niet een onveilige ruimte in.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Rotterdam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Rotterdam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.