Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 18:12:37 Ambu 17126 Mathenesserweg 3026HM Rotterdam Rottdm Bon 29593 Prio Hoog Eenheid | Ambulance 17-126

Ambulance 17-126

zaterdag 06 maart 2021

WOENSDAG 10|02

Oplichters die zich voordoen als GGD medewerkers nemen X-box van slachtoffer mee

De X-box zou 'een ongezonde straling' geven

ROZENBURG - De politie hield dinsdag in Rozenburg twee mannen aan die zich voordeden als GGD medewerkers. Zij maakten een kwetsbaar slachtoffer geld en een playstation afhandig. Dankzij een oplettend familielid konden de twee worden aangehouden.


De twee mannen van 28 en 34 uit Gemert deden zich voor als medewerkers van de GGD en hadden meerdere keren contact met het slachtoffer. Zij kwamen daarbij aan huis of belden hem op. De X-box van het slachtoffer namen zijn mee omdat deze 'een ongezonde straling' zou geven. Later kwamen zij terug met een katje. Dat zou goed zijn tegen de eenzaamheid. Het slachtoffer moest hier wel enkele duizenden euro's voor betalen. Omdat hij geen verweer had tegen de twee oplichters betaalde hij duizend euro. De rest zou hij deze week betalen. Een familielid kwam hier achter en schakelde direct de politie in. Op de dag dat de mannen langs zouden komen, stond een politieauto om de hoek te wachten. Op het moment dat zij het geld in ontvangst namen werden zij aangehouden.


De twee zijn in verzekering gesteld en er wordt verder onderzoek ingesteld.

Foto's
1/1
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Ook interessant

Headlines