Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 17:44:25 Piket Gaarne Contact Oc Rotterdam Prio Eenheid | Politie Rotterdam-Rijnmond (Forensische Opsporing)
zaterdag 06 maart 2021

DINSDAG 09|02

Rotterdammer (14) aangehouden voor vuurwerkexplosies Lombardijen

De jongen van 14 jaar werd door team parate eenheid in zijn woning in dezelfde wijk gearresteerd

ROTTERDAM - In de vroege maandagochtend van 8 februari is de zesde verdachte aangehouden in het onderzoek naar de vuurwerkexplosies in Lombardijen die rond de jaarwisseling voor flinke schade zorgde. De jongen van 14 jaar werd door team parate eenheid in zijn woning in dezelfde wijk gearresteerd.


Het onderzoeksteam richtte zich al op zeven incidenten. Gedurende het onderzoek rees de verdenking dat de brandstichting van een volledig opgetuigde kerstboom, vlakbij een woning aan de Spinozaweg op Oudjaarsavond, mogelijk ook het werk is van de verdachten van de overige incidenten. Dit achtste incident is daarom bij het onderzoek betrokken.

 

De vier minderjarige jongens die eerder werden aangehouden voor de explosies zitten nog altijd vast. De vijfde, die werd aangehouden voor bedreiging van iemand van wie hij onterecht dacht dat die met de politie sprak, is inmiddels weer heengezonden. De officier van justitie beslist op een later moment over zijn vervolging.

 

Heeft u informatie?
De reeks incidenten met zware vuurwerkbommen tussen Oudejaarsdag en zondag 3 januari hadden een grote impact op de wijk en zorgde voor veel schade die nu, een maand later, nog altijd niet volledig hersteld is. Er is bij het onderzoeksteam veel aan gelegen om alle verantwoordelijken voor deze daden te vinden. Heeft u nog informatie die kan helpen bij het oplossen van deze zaken en het veiliger maken van de wijk? Spreek uw wijkagent aan of bel 0900-8844. Liever anoniem blijven? Bel 0800-7000.

Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Ook interessant

Headlines