Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 18:12:37 Ambu 17126 Mathenesserweg 3026HM Rotterdam Rottdm Bon 29593 Prio Hoog Eenheid | Ambulance 17-126

Ambulance 17-126

zaterdag 06 maart 2021

DONDERDAG 21|01

Drie vuurwapens van straat, mede door tips van burger

De burgers zijn het wapengekletter zat

ROTTERDAM - Drie vuurwapens zijn gisteren van straat gehaald. Eén ervan naar aanleiding van een tip van een burger. De burgers zijn het wapengekletter zat. Dit zorgt voor té veel slachtoffers en verdriet bij nabestaanden.


Het eerste vuurwapen werd aangetroffen door de bewoonster, in een papiercontainer die bij een woning aan de Gerrit Rietveldstraat stond. Zij alarmeerde de politie, die het vuurwapen in beslag nam en in de woning een 18-jarige Rotterdammer aanhield.

 

Dames aangehouden
Op de Charloisse Lagedijk controleerden agenten woensdagvond rond half negen een auto, met drie dames erin. Tijdens de controle van de auto werd een vuurwapen gezien. De agenten hielden de drie verdachten met behulp van BTGV (BenaderingsTechniekGevaarlijkeVerdachten) aan. Een 18-jarige Barendrechtse en een 16- en 17-jarige dame uit 's Gravenhage zijn ingesloten.

 

Derde vuurwapen
Tijdens de surveillance in de vroege ochtenduren zagen agenten op de Admiraliteitskade een auto rijden met vier personen. Na een korte achtervolging gingen drie inzittenden ervandoor. Eén van hen, een 19-jarige Rotterdammer werd tijdens zijn vlucht aangehouden. Hij had een vuurwapen bij zich en werd aangehouden. Evenals de bestuurder, een evenoude Rotterdammer, die nog in de auto zit.

 

Tipgeld
Niemand wil het slachtoffer worden van wapengebruik. Een vuurwapen heb je niet zomaar. Vroeg of laat wordt het gebruikt en worden daarmee nieuwe slachtoffers gemaakt. Help wapens de wijk uit. Elk vuurwapen van de straat is er één. Politie en het OM kunnen aan de slag met informatie die burgers in vertrouwen kunnen delen en die info kan een beloning waard zijn!

Foto's
1/1
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Ook interessant

Headlines