Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 18:54:21 (dia: Ja) Ambu 17120 Streksingel 3054HG Rotterdam Rottdm Bon 29622 Prio Middel Eenheid | CPA Rijnmond AZRR Ambulance 17-120
zaterdag 06 maart 2021

VRIJDAG 15|01

Douane onderschept 1069 kilo cocaïne tussen bier en oldtimers

De eerste partij, 839 kilo cocaïne, zat verstopt in een container geladen met twee oude Volkswagen busjes en was afkomstig uit Brazilië

ROTTERDAM - Tijdens diverse controles in de Rotterdamse haven heeft de Douane vandaag twee partijen cocaïne onderschept. Het gaat in totaal om 1069 kilo drugs met een straatwaarde van ruim 80 miljoen euro.

 

De eerste partij, 839 kilo cocaïne, zat verstopt in een container geladen met twee oude Volkswagen busjes en was afkomstig uit Brazilië. De ontvanger van de oldtimers heeft vermoedelijk niets met de smokkel te maken.

 

Even later troffen douaniers een partij van 230 kilo cocaïne aan in een container geladen met dozen bier. Omdat ook ongebrande noten werden aangetroffen tussen de verdovende middelen is het HARC-team direct een onderzoek gestart.

 

Uit dat onderzoek blijkt dat personen vermoedelijk gebruik hebben gemaakt van de switchmethode. Elders op het haventerrein werd een container aangetroffen geladen met ongebrande noten uit Argentinië. De container met de ongebrande noten lijkt te zijn gebruikt om de verdovende middelen naar Nederland te brengen. De lading was bestemd voor een bedrijf in Rusland, het bedrijf heeft vermoedelijk niets met de smokkel te maken.

 

HARC-team
Het HARC-team, een samenwerkingsverband van Douane, FIOD, zeehavenpolitie en het Openbaar Ministerie in Rotterdam heeft de zaken verder in onderzoek. De drugs zijn inmiddels vernietigd.

Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Ook interessant

Headlines