Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 20:40:56 Ambu 17123 Schakerlo 3085MS Rotterdam Rottdm Bon 64832 Prio Middel Eenheid | CPA Rijnmond AZRR Ambulance 17-123
donderdag 28 mei 2020

DINSDAG 19|05

Explosie en schietincidenten Rotterdam in Opsporing Verzocht

Opsporing Verzocht wordt dinsdag 19 mei om 20.30 uur uitgezonden op NPO1

ROTTERDAM - Rotterdam werd de afgelopen tijd opgeschrikt door meerdere schietincidenten en zelfs een explosie. In het onderzoek naar deze gewelddadige en impactvolle incidenten, roept de politie via Opsporing Verzocht de hulp van het publiek in.


Een team Grootschalige Opsporing (TGO) doet onderzoek naar de recente incidenten in Rotterdam-West en -Oost. Op 7 mei vielen er schoten op de Potgietersstraat. Later in mei werd geschoten op een winkel aan de Mathenesserdijk, een pand aan de Frits Ruysstraat en woningen aan de Van Galenstraat en de Jagthuisstraat. Op maandagochtend 18 mei vond in de laatstgenoemde straat een explosie plaats. De woning die het betrof was leeg, omdat hij na een beschieting (vier dagen eerder) was gesloten. Bij alle incidenten vielen geen gewonden.

 

Aanhoudingen
Na de recente explosie zijn twee verdachten aangehouden in Amsterdam. Zij zaten in een auto die was weggereden na de ontploffing in de Maasstad.

 

Zorgen
De Rotterdamse eenheidschef Fred Westerbeke maakt zich zorgen over de reeks incidenten. 'Daarom geven we vol gas om te zorgen dat dit stopt. Dat kunnen we niet alleen, alle hulp van het publiek is welkom', luidt zijn oproep aan getuigen. Hij vraagt namens het TGO mensen die iets hebben gehoord, gezien of op een andere manier informatie hebben, zich te melden. Ook wordt gevraagd om camerabeelden te delen.

Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Ook interessant

Headlines