Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 17:28:34 (dia: Ja) Ambu 17135 Boezemsingel 3034CA Rotterdam Rottdm Bon 122227 Prio Hoog Eenheid | Ambulance 17-135

Ambulance 17-135

woensdag 30 september 2020

MAANDAG 09|12

Marktplaatsberover aangehouden, onderzoek naar tweede berover

Nadat hij de afgesproken prijs had betaald, griste de dader de telefoon uit de handen van de koper, gaf hem een duw en rende er met het geld en de telefoon vandoor

ROTTERDAM - Twee Rotterdammers zijn op 6 en 7 december slachtoffer geworden van zogenoemde Marktplaats-berovingen. Eén verdachte zit al binnen de muren van het politiebureau. Nu de tweede nog.


Zaterdag 7 december had een 45-jarige man uit Schoonhoven via Marktplaats afgesproken om een telefoon te kopen. Rond 22.15 uur ontmoette hij de verkoper op de Molièreweg in Rotterdam. Nadat hij de afgesproken prijs had betaald, griste de dader de telefoon uit de handen van de koper, gaf hem een duw en rende er met het geld en de telefoon vandoor. Voordat het verbouwereerde slachtoffer kon reageren, was de dader er al vandoor. Wel belde de Schoonhovenaar snel de politie, die direct in actie kwam. Binnen een uur na de beroving was de verdachte opgespoord en aangehouden. Het ging om een 24-jarige Rotterdammer.

 

Dit resultaat wil de politie graag ook bereiken in het onderzoek naar een beroving die op 6 december plaatsvond. Om 19.40 uur meldde de dader zich voor de voordeur van de 26-jarige verkoper aan de Mathenesserdijk. Hij werd binnengelaten en de koop werd gesloten, maar in plaats van geld haalde de dader plots een mes tevoorschijn. Hij rende vervolgens de woning uit en via de Mathenesserdijk de Schiedamseweg op. Ter hoogte van een Thais restaurant gooide de dader de laptop weg. De Rotterdammer had daarmee zijn eigendom weer terug, maar de dader was gevlogen.

 

Het ging om getinte man met een ovaal gezicht. Hij was ongeveer 1.85m, was 21-24 jaar, droeg een beugel en had een normaal postuur. Hij had een zwarte jas tot aan zijn knieën aan, droeg een zwart petje en had de capuchon van zijn jas erover. De dader droeg zwarte schoenen en een zwarte joggingbroek.

 

Was je getuige van de overval of (her)ken je de overvaller? Bel dan het Regionaal Overvallen Team van de politie in Rotterdam via 0900-8844 of tip onder dit bericht. Blijf je liever anoniem? Bel dan 0800-7000 of ga naar www.meldmisdaadanoniem.nl.

Foto's
1/1

Ook interessant

Headlines