Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 17:15:10 (dia: Ja) Ambu 17140 Middelharnishof 3086GD Rotterdam Rottdm Bon 79741 Prio Middel Eenheid | CPA Rijnmond AZRR Ambulance 17-140
dinsdag 15 juni 2021

Dankzij onze (lokale) adverteerders is dit artikel gratis te lezen. Koop lokaal en steun deze ondernemers!

ZATERDAG 16|11

Jongeren met wapens op zak aangehouden op de Lijnbaan

De 11 jongens in de leeftijd van 12 tot 22 jaar zijn meegenomen naar het bureau

ROTTERDAM - Een mes in je jaszak is al langer geen zeldzaamheid meer. Steeds vaker lopen jongeren er mee rond alsof het de normaalste zaak is. Vrijdagavond was het raak in het centrum van de stad. Elf jongeren zijn aangehouden. Zes messen, cocaïne, een boksbeugel en vuurwerk was de aanleiding.


Anticiperen en preventief fouilleren
De groepjes, minderjarigen voornamelijk, jongens, maar ook meisjes, hingen rond bij de Bijenkorf en de Lijnbaan. De informatiepositie over de mogelijke berovingen zetten de agenten en handhavers vanavond op scherp. Ook het altijd geldende preventief fouilleren kwam van pas. De jongeren werden aangesproken en gefouilleerd. Zes van hen hadden een mes op zak. Twee konden geen id tonen, een ander had cocaïne bij zich en er kwam nog een boksbeugel te voorschijn. De 11 jongens in de leeftijd van 12 tot 22 jaar zijn meegenomen naar het bureau. Van de minderjarigen kregen de ouders een telefoontje. Hopelijk levert deze schrik ook goede gesprekken op tussen ouders en kind. De koopavonden in de stad moet blijven zoals ze zijn. Veilig en gezellig voor families, voor jong en oud. Zonder extra politie-inzet.

Foto's
1/1
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Ook interessant

Headlines