Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 17:44:56 (dia: ) Ambu 17136 Antilopestraat 3064LC Rotterdam Rottdm Bon 149693 Prio Middel Eenheid | Ambulance 17-136

Ambulance 17-136

woensdag 13 november 2019

MAANDAG 09|09

Politie zet met succes dronedetectie in bij Wereldhavendagen

De Landelijke Eenheid test momenteel verschillende dronedetectiesystemen

ROTTERDAM - De politie heeft zondag 8 september bij de Wereldhavendagen in Rotterdam met succes dronedetectie apparatuur ingezet. Een drones is in beslag genomen en tegen de vlieger is proces-verbaal opgemaakt.

 

Omstreeks 14.15 uur zag de politie met de detectieapparatuur een drone opstijgen bij Charloise Hoofd. Agenten troffen daar de dronevlieger even later nog.aan. De 39-jarige vlieger uit Amsterdam is proces-verbaal aangezegd wegen het onrechtmatig vliegen binnen het gecontroleerde luchtruim van Rotterdam-The Hague Airport, het vliegen boven havengebieden en het vliegen met een drone, zonder dat hij deze in zicht heeft. Het geheugenkaartje van de drone is in beslag genomen. De luchtvaartpolitie van de Landelijke Eenheid handelt de zaak verder af.

 

Test
De Landelijke Eenheid test momenteel verschillende dronedetectiesystemen. Na de testperiode wordt gekeken welk systeem het meest geschikt is voor de werkzaamheden van de politie .

Foto's
1/1
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Headlines