Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 18:51:21 (dia: ) Ambu 17121 Beijerlandselaan 3074ER Rotterdam Rottdm Bon 149728 Prio Middel Eenheid | CPA Rijnmond AZRR Ambulance 17-121
woensdag 13 november 2019

DINSDAG 06|08

Man aangehouden na bespugen vrouw en slaan agenten

Er is pepperspray gebruikt om de man onder controle te krijgen zodat hij kon worden aangehouden

ROTTERDAM - De politie heeft gisteravond op de Linker Rottekade een 42-jarige man uit Rotterdam aangehouden. Bij zijn aanhouding verzette hij zich en sloeg een van de agenten met zijn vuisten in het gezicht.

 

De agenten gingen ter plaatse naar aanleiding van een melding dat een vrouw in haar gezicht was gespuugd door de man. Toen zij daar aankwamen en de verdachte naar zijn identiteitsbewijs vroegen, werd hij agressief en sloeg een van de agenten meerdere keren op het hoofd. Er is pepperspray gebruikt om de man onder controle te krijgen zodat hij kon worden aangehouden.

De man zit vast. De betrokken agenten hebben aangifte gedaan tegen de man.

 

Niet alleen politiemedewerkers krijgen te maken met agressie en geweld, ook mensen met een publieke taak zoals ambulance- en brandweerpersoneel, tramconducteurs, buschauffeurs, onderwijzers of belastinginspecteurs. Politie en justitie hanteren hier dezelfde aanpak: aangiftes worden altijd opgenomen, daders worden met prioriteit door het Openbaar Ministerie voor de rechter gebracht, en tegen de daders wordt een driemaal zo hoge straf geëist.

Foto's
1/1
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Headlines