Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 04:03:06 Ambu 17134 Kelloggplaats 3068JH Rotterdam Rottdm Bon 161605 Prio Hoog Eenheid | CPA Rijnmond AZRR Ambulance 17-134
vrijdag 06 december 2019

ZONDAG 14|04

Politie rukt uit voor mannen met bivakmutsen en Kalasjnikov in Rotterdam

De groep zou de wapens, het vuurwerk en de bivakmutsen mogelijk gebruiken voor het opnemen van een rapclip

ROTTERDAM - Zaterdagavond kreeg de politie een melding binnen van bezorgde burgers dat er een groep mannen met bivakmutsen en wapens zou rondlopen bij de Rotterdamse Olympiaweg. Een groot aantal agenten ging erop af en hield acht mannen aan voor wapen- en vuurwerkbezit. Mogelijk ging het om het opnemen van een videoclip, sowieso ging het om ondoordacht gedrag wat burgers zorgen baart en angst aanjaagt.


De Olympiaweg, ter hoogte van het stadion, ook wel Voorplein genoemd, was de locatie waar de melder de groep van zo'n twintig mannen met bivakmutsen zag rondlopen. Agenten controleerden de groep en doorzochten een auto.

 

Van de 20 personen zijn er 8 aangehouden, van wie er eentje geen ID kon tonen, twee anderen hadden vuurwerk bij zich, iemand toonde een mes, drie personen zaten in een auto waar een Kalasjnikov werd gevonden en verdachte acht had ook nog een imitatievuurwapen in zijn schoudertas. Het grote machinegeweer, een Kalasjnikov, bleek ook een imitatie. Het was samen met het nepvuurwapen nauwelijks van echt te onderscheiden.

 

Rapclip
De groep zou de wapens, het vuurwerk en de bivakmutsen mogelijk gebruiken voor het opnemen van een rapclip. Agenten zoeken dit nog verder uit door de verdachten te verhoren. Hoe dan ook: naiever kan het haast niet. Er bestaat werkelijk geen een geldige reden om in deze setting over straat te gaan. Niet in een drukke wijk zoals zaterdagavond in Rotterdam-Zuid waar Feyenoord speelde, ook niet in een rustig straatje en zelfs niet in een parkje. Het zorgt voor onnodige politie-inzet, levensgevaarlijke situaties, en paniek bij burgers die terecht de politie bellen die bij vuurwapenmeldingen zelf ook het wapen trekt.

Foto's
1/1
Reacties
Sjaak zegt: spacer
Hoe dom kan je zijn, zeker in deze tijd.
14-04-19 18:32
Score: 1
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Headlines