Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 13:05:53 (dia: ) Ambu 17104 Schiedamse Vest 3012BD Rotterdam Rottdm Bon 82142 Prio Middel Eenheid | Ambulance 17-104

Ambulance 17-104

maandag 24 juni 2019

ZATERDAG 23|03

Bewoner aangehouden na woningbrand in de Rotterdamse wijk Kralingen

Toen de brand geblust was, bleek dat de schade aan de betreffende woning en het dak enorm was

ROTTERDAM - Een brand in een woning aan de Gerdesiaweg zorgde vrijdagavond 22 maart voor een hoop schade. Acht woningen moesten worden ontruimd. De politie hield een 53-jarige bewoner van het portiek aan op verdenking van brandstichting.


Omstreeks 22.30 uur kreeg de politie meerdere meldingen van een uitslaande brand op de vierde etage van een portiek aan de Gerdesiaweg. Hulpdiensten rukten met meerdere voertuigen uit om de brand te blussen. Vanwege de korte maar felle uitslaande brand, moesten de bewoners van het portiek hun huizen verlaten. Zij werden tijdelijk elders opgevangen. Toen de brand geblust was, bleek dat de schade aan de betreffende woning en het dak enorm was. Onderliggende woningen hadden vooral te maken met roet- en waterschade.

 

Aanhouding verdachte
Bij de politie ontstond, na een eerste schouw van de woning, het vermoeden van brandstichting. Na overleg met officier van justitie hielden agenten de 53-jarige bewoner van het huis aan. Hij werd overgebracht naar het politiebureau en wordt in de loop van de dag verhoord. Zijn kleding nam de politie in beslag. Het onderzoek naar de exacte oorzaak van de brand wordt voortgezet.

Foto's
1/1
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Headlines