Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 00:36:21 (dia: ) Ambu 17167 Dordtselaan 3073GA Rotterdam Rottdm Bon 66305 Prio Hoog Eenheid | CPA Rijnmond AZRR Ambulance 17-167
dinsdag 21 mei 2019

VRIJDAG 08|03

Politie zet dealers in Zuidwijk buitenspel

Bij het zoeken werd er in een keukenkastje en na fouillering van de aanwezige mannen harddrugs aangetroffen

ROTTERDAM - In een woning in de Rotterdamse wijk Zuidwijk zijn een stroomstootwapen en harddrugs aangetroffen. Een 41-jarige Rotterdammer, de hoofdbewoner van het pand, en een 50-jarige man zijn aangehouden. Zij zitten nog vast.

 

De politie had sterke aanwijzingen dat er vanuit de woning gedeald werd. Op donderdagavond ging de politie de woning binnen. Bij het zoeken werd er in een keukenkastje en na fouillering van de aanwezige mannen harddrugs aangetroffen. In de woonkamer lag ook een stroomstootwapen. In een andere kamer trof de politie een geldtelmachine aan.

 

De twee verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau en daar in het belang van het verdere onderzoek ingesloten in het cellencomplex. De aangetroffen verdovende middelen werden in beslag genomen.


Aanpak drugsoverlast
Deze actie past in het beleid van de Rotterdamse politie om snel op te treden tegen overlast die veroorzaakt wordt in en rond drugspanden. Onlangs nog werden er in hetzelfde stratenblok twee hennepkwekerijen opgerold. Bij de aanpak tegen drugsoverlast werkt de politie samen met o.a. woningbouwverenigingen en de gemeente Rotterdam.

 

Sluiting woning
Er wordt een zogenaamde bestuurlijke rapportage opgemaakt om de gemeente te informeren over de gebeurtenissen. Op grond van zo'n rapportage kan de gemeente bestuurlijke maatregelen nemen, zoals de tijdelijk sluiting van het pand. Als dat lukt blijft de huurwoning aan de Bronkhorst drie maanden dicht.

Foto's
1/1
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie