Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 00:39:08 (dia: ) Ambu 17123 Molecatensingel 3077SH Rotterdam Rottdm Bon 39886 Prio Middel Eenheid | CPA Rijnmond AZRR Ambulance 17-123
dinsdag 26 maart 2019

WOENSDAG 06|03

Rotterdammer (16) meldt zich bij politie voor wapenbezit

In februari doorzochten agenten de woning van de jongen in de Rotterdamse wijk Midden-Schieland

ROTTERDAM - Hoewel het vuurwapen onder zijn matras weg was, sliep een 16-jarige jongen uit Rotterdam niet rustig. De politie zat hem en zijn familie namelijk op de hielen voor zijn wapenbezit. Woensdag meldde de Rotterdammer zich op het politiebureau. Agenten hielden hem aan.


Uit onderzoek dat rechercheurs eerder verrichten, kwam naar voren dat de verdachte vermoedelijk in het bezit was van een vuurwapen. In februari doorzochten agenten de woning van de jongen in de Rotterdamse wijk Midden-Schieland. Daar vonden ze, onder zijn matras, inderdaad een vuurwapen. Dat namen ze in beslag. De jongen zelf was echter niet thuis. De politie haalde alles uit de kast om hem te vinden. Blijkbaar werd het hem te heet onder de voeten, want woensdag kwam hij uit eigen beweging naar de politie.

 

Wapens
Wapenbezit verhoogt de kans op ongelukken en geweld. Het is volgens de Nederlandse wet verboden om wapens te bezitten of te gebruiken. Alleen sportschutters of jagers mogen bepaalde wapens gebruiken; als zij over de juiste vergunning beschikken en zich houden aan de regels van de Wet wapens en munitie. In alle overige gevallen is wapenbezit en -gebruik strafbaar.

Foto's
1/1
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie