Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 00:21:25 (dia: ) Ambu 17165 La Fontainestraat 3076VE Rotterdam Rottdm Bon 66300 Prio Middel Eenheid | CPA Rijnmond AZRR Ambulance 17-165
dinsdag 21 mei 2019

MAANDAG 04|03

Politie Rotterdam houdt scootercontrole na klachten bewoners

De controle richtte zich met name op asociaal rijgedrag; over de stoep en te hard rijden voerden de boventoon

ROTTERDAM - Bewoners uit Rotterdam-Noord klaagden al langer over asociaal rijgedrag van brommerbestuurders. Agenten gaven hier gehoor aan en zetten vrijdag ruim 30 brommers en scooters langs de kant.


De controle richtte zich met name op asociaal rijgedrag; over de stoep en te hard rijden voerden de boventoon. Afgelopen vrijdag van 15.30 tot 19.00 uur werd de controle uitgevoerd vanaf het Van Alkemadehof. Zeven scooters reden te hard, de hoogst gemeten snelheid was 80 km/ uur bij een toegestane snelheid van 45 km/ uur. Vier mensen reden vrolijk rond zonder in het bezit te zijn van een rijbewijs. Eén voertuig bleek niet verzekerd, twee bestuurders negeerden een stopteken: één voor door rood rijden en één voor het rijden op de stoep. Allebei werden ze alsnog gepakt en bekeurd.

 

Een bestuurder maakte het zo bont qua rijstijl dat hij is aangemeld om een rijvaardigheidscursus te volgen bij het CBR. Een andere scooter werd in beslag genomen, omdat er was geknoeid met het chassisnummer. Mogelijk is het voertuig door een misdrijf verkregen, dit wordt onderzocht. Agenten hielden deze verkeerscontrole omdat er veel bewoners uit Crooswijk en het Oude Noorden klachten hadden over het asociale rijgedrag. Dit was de eerste controle, maar zeker niet de laatste.

Foto's
1/1
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie