Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 13:25:09 (dia: ) Ambu 17126 Heer Bokelweg 3032AD Rotterdam Rottdm Bon 25005 Prio Middel Eenheid | Ambulance 17-126

Ambulance 17-126

vrijdag 22 februari 2019

WOENSDAG 28|11

Vuurwapen, cash en auto’s in beslag genomen bij inval in Ridderkerk

Drie verdachten, een 26-jarige inwoner uit Ridderkerk, een 29-jarige man uit Zwijndrecht en een 39-jarige Rotterdamse zijn aangehouden

RIDDERKERK - Een doorgeladen vuurwapen, 20.000 euro cash, vier inbeslaggenomen auto's, een inwerking zijnde hennepkwekerij en voor ruim 25.000 euro aan materiaal om een hennepkwekerij te bouwen; de opbrengst van een drugsactie in Ridderkerk.

 

Dinsdagmorgen vroeg stapte de politie samen met het Openbaar Ministerie, Defensie, de gemeente Ridderkerk, vier woningen, een bedrijfspand en een loods binnen. Drie verdachten, een 26-jarige inwoner uit Ridderkerk, een 29-jarige man uit Zwijndrecht en een 39-jarige Rotterdamse zijn aangehouden. Daarnaast zijn vier auto's in beslag genomen.


De politie beschikte over informatie waaruit bleek dat er onder meer in Ridderkerk werd gedeald in soft- en harddrugs. Door de samenwerkende overheid werd informatie gedeeld en de instappen gepland. Met de aanhouding van de verdachten en de in beslagname van de goederen is een fikse tik uitgedeeld aan de drugshandel.

 

Gevaar hennepkwekerijen
Het kweken van hennep is levensgevaarlijk. Vermoedt u dat er bij u in de buurt een kwekerij is of heeft u overlast van een hennepkwekerij bel 0900-8844 of anoniem 0800-7000.

 

De teelt en de handel van hennep zijn steeds vaker in handen van zware criminelen. Telers worden steeds vaker het slachtoffer van geweldsdelicten en ripdeals. Maar er zijn meer risico´s. Ook de kans op brand, ontploffing, water- en stankoverlast is zeer groot. Hennepplanten hebben veel licht nodig. Voor een snelle groei zijn lampen met een hoog wattage nodig. Deze gloeilampen branden weken lang, dag en nacht. Omdat hoge energiekosten de winst drukken wordt de stroom vaak illegaal 'getapt'. De wirwar van kabels en transformatoren levert gevaarlijke situaties op, omdat bij kortsluiting en oververhitting de stoppen niet doorslaan. Zo is de kans op brand en ontploffing zeer groot!

Foto's
1/2
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie