Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 01:41:57 Ambu 17111 Van Deventerstraat 3029AW Rotterdam Rottdm Bon 39894 Prio Hoog Eenheid | Ambulance 17-111

Ambulance 17-111

dinsdag 26 maart 2019

MAANDAG 02|07

Automobilisten A20 zetten levens hulpverleners op het spel

Binnenkort krijgen zij via het Centraal Justitieel Incasso Bureau de boete van € 230,- in hun brievenbus

ROTTERDAM - Tijdens het afhandelen van een aanrijding werd door een groep automobilisten het rode kruis genegeerd. Hiermee hebben zij het leven van meerdere hulpverleners op het spel gezet. In totaal werden 19 automobilisten in drie kwartier op de bon geslingerd. Binnenkort krijgen zij via het Centraal Justitieel Incasso Bureau de boete van € 230,- in hun brievenbus.


De politie was zondagavond rond 20.00 uur bezig met een pechgeval op de A20, ter hoogte van een viaduct bij het Kleinpolderplein. Vanwege de verkeersveiligheid stelde Rijkswaterstaat de rijstrooksignalering in werking, de zogeheten rode kruizen. Boven de betrokken rijstrook werd het rode kruis aangezet. In 45 minuten kozen er negentien automobilisten voor om het rode kruis te negeren, wat ze een boete opleverde.

 

Veiligheid
Rijkswaterstaat neemt met onder andere rijstrookafsluitingen en pijlwagens al maatregelen om wegwerkers, weginspecteurs en hulpverleners te beschermen tegen ongevallen. Het rode kruis is een belangrijke verkeersmaatregel om de weggebruiker tijdig aan te geven dat een rijbaan niet meer mag én kan worden gebruikt. Het negeren van een rood kruis kan levensgevaarlijk zijn.

Foto's
1/1